Meer dan 5.000 geregistreerde handelsklanten.

Een van de grootste online handelsplatforms voor zonnepanelen, omvormers en accessoires in Europa!

Waar koop ik mijn zonnepanelen als vakman?

Waar koop ik mijn zonnepanelen als vakman?

Search4Solar |

Search4Solar is een Nederlands bedrijf wat voor Europa  een platform aanbiedt om zonne-energie producten te vergelijken en aan te kopen bij toonaangevende distributeurs en fabrikanten.

De uitdaging

In de Europa zijn verschillende aanbieders van zonnepanelen, gerenommeerde distributeurs en/of fabrikanten die hun producten aanbieden. Door de toenemende vraag en de soms beperkte beschikbaarheid van zonnepanelen of omvormers biedt Search4solar een platform om prijzen te vergelijken en beschikbaarheid te bundelen, zodat installateurs voor de juiste prijs zonne-energieproducten kunnen kopen. 

De oplossing voor de installateur

Onze ervaring is dat zonnepanelen voor verschillende prijzen worden aangeboden ondanks dat het eenzelfde merk betreft. Daarnaast is de beschikbaarheid vaak onduidelijk.

Wij hebben een oplossing bedacht voor de installateur om eenvoudig inzicht te krijgen in de voorraden van de diverse merken zonnepanelen en de bijbehorende prijs.

Er hoeven dus geen offertes aangevraagd te worden bij verschillende distributeurs en fabrikanten; in een oogopslag heeft de installateur een compleet overzicht ter beschikking.

Kwaliteit van zonnepanelen

Met meer dan 10 jaar ervaring kunnen wij goed beoordelen welke producten geschikt zijn voor de markt. Wij werken dan ook enkel met distributeurs en fabrikanten die een uitstekende trackrecord hebben. Wij maken op reguliere basis analyses over hoe fabrikanten en distributeurs ervoor staan om het risico van het kopen van zonnepanelen te beperken.

Kosten

Een simpele registratie op het platform is nodig om alle producten te kunnen zien met de daarbij behorende prijs. Iedereen met een zonne-energiebedrijf kan zich registreren op Search4solar. 

Het enige dat van u vereist is, is een geldig e-mailadres en een wachtwoord dat u vrij kunt kiezen. Ons registratieproces vereist geen creditcard of andere gegevens. We sturen u een e-mail met een verificatielink. Zodra je het e-mailadres hebt bevestigd, ben je klaar om in te loggen en het aanbod te bekijken.

Producten kopen is eenvoudig. 

In het kort: Selecteer een product. Start een aanvraag en voer de hoeveelheid en leveringsdetails in. Koop het product, betaal en ontvang de goederen volgens de aangegeven levertijd. 

Hoe werkt het verder

Alle producten worden weergegeven in een tabel overzicht. Het starten van een aanvraag start het aankoopproces en is voor geen enkele partij bindend. Kies een afleveradres of voeg een nieuw adres toe voor uw projectlocatie. Als u een bepaalde vraag hebt, kunt u deze invoeren. De vraag wordt automatisch doorgestuurd naar de leverancier. Nadat u uw aanvraag hebt ingediend, ontvangt u en de verkoper een e-mailbevestiging en wordt u doorgestuurd naar de aanvrager.

3 stappen naar een succesvolle transactie

Zowel koper als verkoper heeft inzicht in de  fase waarin u zich bevindt volgens de grafische weergave. U hoeft zich geen zorgen hoeft te maken dat u ergens in de transactie verdwaalt. U kunt altijd contact opnemen met de verkoper als u vragen hebt. Voor dit doel hebben we het Search4solar berichtensysteem gebouwd. U kunt op elk gewenst moment een bericht invoeren en naar uw tegenpartij sturen. Uw handelspartner wordt onmiddellijk per e-mail op de hoogte gebracht. Meestal antwoorden verkopers tijdig tijdens kantooruren. 

Aankoop 

De verkoper wordt onmiddellijk per e-mail op de hoogte gebracht als u een beslissing hebt genomen. Het is nu aan de verkoper om de transactie te bevestigen. Zodra de transactie door de verkoper is bevestigd, ontvangt u een e-mail. De facturen worden in het systeem geüpload. Het bevestigingsproces gebeurt normaal gesproken binnen enkele minuten of uren. Een aankoop is bindend voor beide partijen zodra koper en verkoper hebben bevestigd.  

Afsluitend

Search4solar is ontwikkeld om koper en verkoper bij elkaar te brengen, zodat koper kostenefficiënt zonne-energie producten kan kopen. De verkoper hoeft tegen minimale inspanningen zijn producten te promoten. Een win- win situatie voor beide partijen ,waarbij gebruikers van zonne-energie voordeel ondervinden.