Tekort aan zonnepanelen dreigt

Tekort aan zonnepanelen

Een tekort aan zonnepanelen dreigt vanaf het vierde kwartaal van dit jaar. Chinese zonnepanelen fabrikanten kunnen naar verwachting niet aan de vraag voldoen door de stijgende tekorten van glas. Een wereldwijd tekort tot 10 gigawattpiek dreigt.

Door de stijgende vraag naar grootformaat zonnepanelen en bifaciale zonnepanelen, groeit de vraag naar glas voor zonnepanelen exponentieel. Daardoor steeg de prijs van glas de afgelopen zomer en dreigen nu in het vierde kwartaal tekorten te ontstaan.

Volgens het marktonderzoeksbureau PV InfoLink zorgt de hoge stijging van de prijs van glas voor zonnepanelen voor een enorme druk bij de zonnepanelen fabrikanten. De prijzen voor silicium en zonnecellen blijven stabiel, de prijzen voor wafers dalen licht en de prijs van het glas stijgt flink. De fabrikanten kunnen op deze manier niet aan de vraag voldoen en komen achter te liggen op schema. Veel producenten hebben hun productie moeten verlagen.

Prijs blijft stabiel ondanks tekort aan zonnepanelen

Ondanks de prijsstijging van zonnepanelen in oktober en het nu dreigende tekort aan zonnepanelen, verwacht PV InfoLink dat de prijzen stabiel blijven. Volgens het onderzoeksbureau is een verdere stijging van de prijzen niet acceptabel voor de markt en zullen prijsstijgingen alleen gezien worden bij kleine bestellingen. De verwachting is dat de tekorten die ontstaan vooral gevoeld gaan worden bij de winsten van de zonnepanelen fabrikanten.

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op email
Email
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op email

Anderen bekeken ook

nl_NLDutch
50%

Je bent op de helft!

Waar mogen wij ons vrijblijvende aanbod heen sturen?

Solartraders producten

Je gegevens zijn veilig bij ons en je kunt je elk moment afmelden!

Ben je op zoek naar een bepaald type zonnepaneel of omvormer?

Laat het ons weten en wij gaan voor je op zoek! Doe vrijblijvend een aanvraag en ontvang meerdere offertes.

Solartraders producten