JinkoSolar vestigt nieuw wereldrecord: zonnepaneel met efficiëntie van 23,01%

Export van Jinko Solar zonnepanelen

JinkoSolar heeft zijn eigen wereldrecord verbroken. De Chinese fabrikant heeft een zonnepaneel ontwikkeld met een efficiëntie van 23,01 procent. De pv-module is uitgerust met n-type monokristallijne zonnecellen.

JinkoSolar meldde eerder deze maand een recordomzettingsrendement ​van 24,9 procent voor een n-type monokristallijne zonnecel. Die zonnecellen zijn nu gebruikt voor de ontwikkeling van een monokristallijn zonnepaneel waarvan de efficiëntie van 23,01 procent is bevestigd door testinstituut TÜV Rheinland. Het oude wereldrecord van JinkoSolar dateerde uit januari 2020.

Integratietechnologie
JinkoSolar stelt de prestatie behaald te hebben dankzij zijn verticale integratietechnologie die de n-type TOPCon-zonneceltechnologie en het zonnepaneelontwerp van het bedrijf integreert met geavanceerde module- en verpakkingstechnologie. Hierdoor wordt het interne weerstandsverlies van het zonnepaneel verminderd en de energiedichtheid van het zonnepaneel vergroot. De onderlinge afstand tussen de zonnecellen is verkleind en daarmee wordt het aandeel van het zonneceloppervlak in het zonnepaneel vergroot.

Dit leidt volgens JinkoSolar niet alleen tot een ​​verdere doorbraak in de zonnepaneelefficiëntie, maar verbetert ook de esthetiek van het zonnepaneel. Jin Hao, chief technology officer van JinkoSolar, hierover: ‘We zullen de R&D-investeringen in efficiënte moduletechnologie blijven stimuleren, met een speciale focus op laboratoriumonderzoeksresultaten om een ​​snelle en hoogwaardige massaproductie van de productielijn te bereiken, terwijl het technische niveau van de industrie voortdurend wordt verbeterd om efficiënte en betrouwbare producten te maken.’

Bron: Solarmagazine

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op email
Email
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op email

Anderen bekeken ook

nl_NLDutch
50%

Je bent op de helft!

Waar mogen wij ons vrijblijvende aanbod heen sturen?

Solartraders producten

Je gegevens zijn veilig bij ons en je kunt je elk moment afmelden!

Ben je op zoek naar een bepaald type zonnepaneel of omvormer?

Laat het ons weten en wij gaan voor je op zoek! Doe vrijblijvend een aanvraag en ontvang meerdere offertes.

Solartraders producten