Export van zonnepanelen blijft groeien

Export van zonnepanelen

JinkoSolar, Longi Solar, Trina Solar, JA Solar en Canadian Solar hebben grootste aandeel aan export van zonnepanelen

De top 10 grootste zonnepanelen fabrikanten hebben hun tweede-kwartaal cijfers gepubliceerd. Hieruit blijkt dat de export van zonnepanelen in het eerste kwartaal onder deze fabrikanten is blijven groeien.

Tier-1 fabrikant JinkoSolar is al 4 jaar op rij de grootste exporteur van zonnepanelen en behoud deze positie met 7,8 GW aan verscheepte zonnepanelen. Opmerkelijk is dat Longi Solar zijn export zag verdubbelen ter vergelijking met dezelfde periode in 2019. JinkoSolar en Longi Solar verwachten beide aan het eind van het jaar zo’n 20 GW aan zonnepanelen te hebben geëxporteerd waardoor de fabrikanten een nek aan nek race houden voor de eerste positie.

Jinko en Longi worden gevolgd door Trina, JA Solar en Canadian Solar die respectievelijk 5 tot 6 GW aan modules hebben geëxporteerd in het eerste half jaar van 2020. Met name Trina en JA Solar hebben aanzienlijke inspanningen geleverd voor de uitbreiding van de productiecapaciteit.

Export van Jinko Solar zonnepanelen

In vergelijking met Trina en JA Solar was Canadian Solar minder aanwezig in China, hoewel dit te maken heeft met haar bedrijfsstrategie. Het bedrijf wijst slechts 1 GW aan productiecapaciteit toe aan de binnenlandse markt; het leverde meer bestellingen in het buitenland.

Nu de twee beste posities al ingenomen zijn door Jinko en Longi, is er nog maar één plek voor het grijpen voor Trina, JA Solar en Canadian Solar. Aangezien deze drie producenten qua verzending bijna vergelijkbaar zijn, zal de concurrentie binnen de Tier-2-groep voor die plek hevig zijn.

Hanwha Q Cells en Risen, die respectievelijk de zesde en zevende plaats innamen in de ranglijst van moduleverzending, hebben mogelijk ongeveer enkele MW aan modules geëxporteerd. De verzending van Hanwha Q Cells werd geschat op basis van de informatie die door insiders werd verstrekt, omdat het bedrijf zijn financiële cijfers niet heeft onthuld.

De laatst geplaatste groep, geleid door Astronergy, bestaat uit leveranciers die elk ongeveer 2 GW aan modules hebben geleverd. Suntech en Astronergy richten zich beide grotendeels op niet-Chinese markten, maar dit jaar zijn ze de Chinese markt serieus gaan nemen.

De top merken zonnepanelen vind je bij Search4solar!

Bron: PV InfoLink

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op email
Email
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op email

Anderen bekeken ook

nl_NLDutch
50%

Je bent op de helft!

Waar mogen wij ons vrijblijvende aanbod heen sturen?

Solartraders producten

Je gegevens zijn veilig bij ons en je kunt je elk moment afmelden!

Ben je op zoek naar een bepaald type zonnepaneel of omvormer?

Laat het ons weten en wij gaan voor je op zoek! Doe vrijblijvend een aanvraag en ontvang meerdere offertes.

Solartraders producten