2,8 gigawattpiek aan zonnepanelen geïnstalleerd

Zonnepanelen geïnstalleerd

In Nederland is in 2020 een recordvolume aan zonnepanelen geïnstalleerd. Volgens een nieuwe studie van koepelorganisatie SolarPower Europe is het volume aan geïnstalleerde zonnepanelen in 2020 gegroeid met 2,8 gigawattpiek. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek was dat in 2019 nog 2,6 gigawattpiek.

Alleen Duitsland heeft meer zonnepanelen geïnstalleerd

Net als in 2019 behoort Nederland volgens de onderzoekers van SolarPower Europe ook dit kalenderjaar tot de 5 grootste afzetmarkten van Europa. Nederland staat op plek 2. Alleen Duitsland heeft dit jaar meer zonnepanelen geïnstalleerd , ongeveer zo’n 4,8 gigawattpiek. Doordat de verkopen in Spanje zijn teruggevallen, heeft Nederland de tweede plaats overgenomen van Spanje.

​In de onderstaande figuur zie je het cumulatief geïnstalleerde vermogen in Europa dat in 2020 is gegroeid tot 137,2 gigawattpiek. Sinds 2011, werden er in Europa niet zo veel zonnepanelen geïnstalleerd als dit kalenderjaar: 18,7 gigawattpiek. Ondanks dat we te maken hebben met de coronacrisis steeg het verkochte volume met 11 procent.

Zonnepanelen geïnstalleerd
Bron: SolarPower Europe

Nederland groeit door naar 15 gigawattpiek

SolarPower Europe heeft ook voorspellingen en scenario’s gemaakt voor de periode 2020-2024. De verwachting is dat in de periode 2020-2024 Nederland doorgroeit en er 15,0 gigawattpiek aan zonnepanelen in Nederland worden geïnstalleerd. Dat betekent dat eind 2024 er in Nederland dan in totaal zo’n 24,2 gigawattpiek aan zonnepanelen zijn geïnstalleerd.

Nederland moet in dat geval twee landen boven zich dulden. Spanje en Duitsland doen het in Europa in de periode 2020-2024 beter en de verwachting is dat er in deze landen respectievelijk 15,8 en 26,9 gigawattpiek aan zonnepanelen bij komen. Spanje heeft hierdoor eind 2024 een volume van 29,0 gigawattpiek aan zonnepanelen en Duitsland een volume van 81,5 gigawattpiek aan zonnepanelen.

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op email
Email
Deel op facebook
Deel op twitter
Deel op linkedin
Deel op email

Anderen bekeken ook

nl_NLDutch
50%

Je bent op de helft!

Waar mogen wij ons vrijblijvende aanbod heen sturen?

Solartraders producten

Je gegevens zijn veilig bij ons en je kunt je elk moment afmelden!

Ben je op zoek naar een bepaald type zonnepaneel of omvormer?

Laat het ons weten en wij gaan voor je op zoek! Doe vrijblijvend een aanvraag en ontvang meerdere offertes.

Solartraders producten