Kopen

Categorieën 

Merken 

Alle merken bekijken

Informatie

Solar Outlet

Bifaciale zonnepanelen: méér opbrengst

Bifaciale zonnepanelen zijn zonnepanelen waarvan de zonnecellen aan beide kanten zonlicht kunnen omzetten naar energie. Hierdoor is de opbrengst van deze zonnepanelen hoger. Deze tweezijdig werkende zonnepanelen hebben aan de achterkant glas of een transparante folie. Hierdoor zijn bifaciale zonnepanelen ideaal voor platte daken en op de grond gemonteerde zonnepaneelsystemen, waar licht wordt gereflecteerd vanaf de grond.

Bifaciale modules zijn aan een opmars bezig en de vraag naar deze modules neemt dan ook toe. De verwachting is dat deze modules de standaard gaan worden de komende jaren.

Zijn bifaciale zonnepanelen duurder?

De bifaciale panelen hebben een hogere opbrengst dan standaard zonnepanelen. Door de hogere opbrengst zijn ze lange tijd ook duurder geweest. We zien door de toenemende vraag, dat het kosten verschil afneemt. Onderzoeken hebben aangetoond dat bifaciale modules, onder goede omstandigheden, een extra vermogen kunnen produceren van 10-20% ten opzichte van monofaciale panelen. Als de omstandigheden optimaal zijn kan dit extra vermogen zelfs oplopen tot 30-40%. Door het afnemende kostenverschil en de hogere opbrengst zijn deze panelen een uitstekende investering.

Bifaciale zonnepanelen
De geïnstalleerde capaciteit aan bifaciale zonnepanelen groeit enorm.


Het marktaandeel groeit de komende jaren hard

In 2016 was het wereldwijde aandeel bifaciale installaties zo'n 97MW aan geïnstalleerd vermogen. In 2019 was dit ruim 6GW. Een enorme stijging dus. Het is dan ook duidelijk dat dubbelzijdige zonnepanelen enorm in populariteit toenemen en de verwachting is dat dit nog wel even doorzet. Het verwachte marktaandeel van bifaciale zonnepanelen is 17% van de wereldwijde zonnepanelen markt in 2024. Ook Nederland kent inmiddels een grote bifaciale energiecentrale. Op de oevers van het Schelde-Rijn kanaal ligt Zonnepark Rilland. Dit zonnepark bestaat uit 40.000 bifaciale zonnepanelen van Jolywood en is de grootste in Europa.

Zonnepanelen fabrikant Talesun, heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd in dubbelzijdige zonnepanelen en heeft veel testen uitgevoerd. De fabrikant heeft een model ontwikkeld om bifaciale panelen zo optimaal mogelijk te laten renderen. Hieronder drie tips:

  1. Bifaciale zonnepanelen zijn ideaal voor platte daken en op de grond gemonteerde zonnepaneelsystemen, waar licht wordt gereflecteerd vanaf de grond.
  2. Het wordt aanbevolen om modules ten minste 20 cm van het oppervlak te plaatsen, maar hoe groter de afstand tot het grondoppervlak, hoe groter de bifaciale werking.
  3. Kanteling: over het algemeen is 2 tot 15 graden meer kanteling, dan bij een monofaciale kanteling, effectief gebleken.

Bifaciale panelen bij Search4solar

Bij Search4solar kijken we goed naar de markt en waar deze zich heen beweegt. We investeren daarom in samenwerkingen op de lange termijn. Daarom kijken we goed naar fabrikanten die innovatie hoog op de agenda hebben staan. We hebben daarom een breed assortiment aan bifaciale zonnepanelen bij Search4solar.


Delen via:

Gerelateerde berichten

6 juli 2020
Jolywood bifaciale zonnepanelen

Het zonnepark in Donaueschingen heeft 4,2 megawatt aan zonnepanelen. De bifaciale Topcon zonnepanelen van de Chinese fabrikant Jolywood beloven een […]

14 juli 2020
Te kort aan zonnepanelen

Nederlandse en Vlaamse importeurs van zonnepanelen stellen dat de tekorten aan zonnepanelen en omvormers, die ontstaan zijn door de uitbraak […]

13 augustus 2020
Jolywood onthult nieuw dubbelzijdig zonnepaneel van 615 wattpiek

Jolywood zonnepanelen zijn de beste zonnepanelen die er zijn.