Tier 1 zonnepanelen Q3 in 2023

Top 10 Zonnepaneel Fabrikanten Wereldwijd in Q3

Deze top 10 fabrikanten weerspiegelen de diversiteit en concurrentie binnen de zonne-energiemarkt. Elk bedrijf draagt op zijn eigen manier bij aan de mondiale verschuiving naar duurzame energie. Voor Q3 hebben we gekeken welke fabrikanten welke hoeveelheid zonnepanelen produceren.

Wat betekend Tier 1 zonnepanelen?

Een “Tier 1” classificatie in de context van zonnepanelen verwijst naar de financiële stabiliteit en de productiekwaliteit van een zonnepaneelbedrijf. Deze classificatie wordt vaak gebruikt in de zonne-energie-industrie om de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van zonnepaneelfabrikanten aan te geven.

Hier zijn enkele kenmerken van Tier 1 zonnepaneelbedrijven:

 1. Financiële Stabiliteit:
  • Tier 1 fabrikanten worden over het algemeen beschouwd als financieel gezond en stabiel. Ze hebben een solide track record op het gebied van financiën en hebben bewezen langdurige spelers te zijn in de markt.
 2. Verticale Integratie:
  • Tier 1 bedrijven hebben vaak een hoge mate van verticale integratie, wat betekent dat ze het productieproces van zonnecellen en -panelen beheersen van begin tot eind. Dit helpt de consistentie en kwaliteit van hun producten te waarborgen.
 3. Langdurige Ervaring:
  • Tier 1 fabrikanten hebben meestal aanzienlijke ervaring in de zonne-energie-industrie. Ze hebben zich bewezen in diverse marktomstandigheden en hebben vaak een lange geschiedenis van succesvolle operaties.
 4. Kwaliteitsnormen:
  • Tier 1 fabrikanten voldoen doorgaans aan hoge kwaliteitsnormen. Ze investeren in onderzoek en ontwikkeling om technologische vooruitgang te stimuleren en produceren zonnepanelen die voldoen aan internationale normen.
 5. Onafhankelijke Erkenning:
  • De Tier 1 classificatie wordt vaak toegekend door externe instanties of ratingbureaus die de financiële stabiliteit en productkwaliteit van zonnepaneelbedrijven beoordelen.

Het is belangrijk op te merken dat een Tier 1 classificatie niet noodzakelijk de efficiëntie of prestaties van individuele zonnepanelen aangeeft. Het duidt eerder op de robuustheid van het bedrijf achter de panelen. Bij het kiezen van zonnepanelen is het raadzaam om niet alleen naar de Tier 1 status te kijken, maar ook naar specifieke technische specificaties en prestatiegegevens van de zonnepanelen.

Onderstaand een top 10 lijst met de huidige Tier 1 fabrikanten

1. LONGi (China) – 95,000 MW/year:

 • Achtergrond: LONGi is een toonaangevende Chinese fabrikant van monokristallijne zonnecellen en -panelen. Het bedrijf staat bekend om zijn focus op technologische innovaties en heeft een sterke positie in de wereldwijde markt.

2. Jinko (China) – 90,000 MW/year:

 • Achtergrond: Jinko Solar is een vooraanstaande Chinese fabrikant met een wereldwijd bereik. Ze staan bekend om hun schaalbare productiecapaciteit en hoogwaardige zonnepanelen, waardoor ze een belangrijke speler zijn in de zonne-energiesector.

3. Trina (China) – 75,000 MW/year:

 • Achtergrond: Trina Solar is een van ‘s werelds grootste producenten van zonnepanelen. Het bedrijf richt zich op het leveren van hoogrenderende en betrouwbare zonne-energieoplossingen, waardoor het een prominente speler is in de markt.

4. JA Solar (China) – 65,000 MW/year:

 • Achtergrond: JA Solar staat bekend om zijn geavanceerde fotovoltaïsche technologieën en innovaties. Als Chinese gigant op het gebied van zonne-energie biedt JA Solar een breed scala aan hoogwaardige zonnepanelen.

5. Tongwei (China) – 55,000 MW/year:

 • Achtergrond: Tongwei is een belangrijke speler in de zonne-energiesector, met activiteiten die zich uitstrekken van zonnecellen tot complete zonne-energiesystemen. Het bedrijf is gericht op duurzaamheid en technologische vooruitgang.

6. Chint / Astronergy (China) – 40,000 MW/year:

 • Achtergrond: Chint/Astronergy is een Chinees bedrijf dat zich bezighoudt met de productie van zonne-energiesystemen. Ze streven naar wereldwijde duurzame energieoplossingen en hebben een significante productiecapaciteit.

7. Canadian Solar (Canada) – 36,200 MW/year:

 • Achtergrond: Canadian Solar is een wereldwijde speler met activiteiten in meer dan 150 landen. Het bedrijf staat bekend om zijn hoogwaardige zonnepanelen en heeft een sterke aanwezigheid in de Noord-Amerikaanse markt.

8. Risen Energy (China) – 25,000 MW/year:

 • Achtergrond: Risen Energy is een Chinese fabrikant die zich specialiseert in de productie van zonnepanelen en aanverwante technologieën. Ze zijn bekend om hun focus op productinnovatie en duurzaamheid.

9. Suntech (China) – 16,500 MW/year:

 • Achtergrond: Suntech is een van de pioniers in de zonne-energie-industrie. Als Chinese fabrikant van fotovoltaïsche producten hebben ze bijgedragen aan de wereldwijde adoptie van zonne-energie.

10. Jiangsu Akcome (China) – 12,600 MW/year:

 • Achtergrond: Jiangsu Akcome is een Chinese fabrikant die zich niet alleen richt op zonne-energieproductie, maar ook op aanverwante diensten. Het bedrijf heeft een diverse portefeuille van duurzame energieoplossingen.

Search4Solar heeft alle zonnepanelen beschikbaar tegen de scherpste prijzen, wil je ook zonnepanelen scherp inkopen meld je dan gratis aan op ons platform.